Monday, 23 July 2018

Kelebihan Peluang Perniagaan




Satu peluang perniagaan yang menawarkan ganjaran untuk memotivasikan individu.

Pelan Pemasaran Sahajidah Hai-O Marketing



Peluang perniagaan Sahajidah Hai-O adalah terbuka kepada semua lapisan masyarakat dengan risiko yang rendah dan kos permulaan yang rendah.

Ia membantu anda membina perniagaan sendiri melalui penjualan produk dan penajaan. Pengedar baru kemudiannya akan menjual produk dan menawarkan peluang perniagaan ini kepada orang lain. Dengan perkhidmatan yang berkualiti tinggi, sudah tentu perhubungan jangka masa panjang dapat dijaminkan.

Oleh itu, dengan menyampaikan ilmu pemasaran dan penjualan anda kepada ahli kumpulan, anda bukan sahaja membina rangkaian perniagaan sendiri, malah membantu orang lain membina rangkaian perniagaan mereka.

Intisari peluang pendapatan bagi pelan perniagaan Sahajidah Hai-O Marketing adalah penjualan produk yang berkualiti dan perkhidmatan yang ditawarkan serta penajaan. Sedangkan perniagaan anda berkembang, pulangan turut akan bertambah. Dalam pelan perniagaan Sahajidah Hai-O, tiada ganjaran yang akan diberi kepada individu yang hanya menaja orang lain semata-mata.


=============================================

SOALAN - SOALAN LAZIM 

1. Apakah yang dimaksudkan dengan Peluang 
    Perniagaan ?


Peluang perniagaan merupakan sebuah platform perniagaan yang menjalankan aktiviti penjualan produk-produk seperti:

1. Produk Kesihatan Diri
2. Produk Kecantikkan
3. Produk Penjagaan Rumah
4. Produk Penjagaan Kenderaan 
5. Pelbagai produk lain lagi


2. Apakah yang disediakan untuk anda dalam 
   perniagaan ini ?

Perniagaan ini menyediakan Ilmu, Mentor dan Sistem kepada ahli baru dan ahli lama. Setiap ahli perniagaan yang baru akan dibimbing oleh mentor tentang bagaimana cara marketing yang berkesan dan sebagainya. Setiap ahli baru akan diberikan Coaching Online Marketing sehingga Expert. Perniagaan yang mengamalkan konsep : 
"Bisnes secara berjemaah" iaitu buat sama-sama, menang sama-sama, kaya sama-sama.


3. Apakah yang anda perlu ketahui tentang
    perniagaan ini ?

                                PRODUK 

Clinical tasted, International Certified, Halal dari Jakim dan testimoni dari beribu pengguna. Mengenali setiap produk dengan lebih mendalam akan lebih memudahkan anda membuat pemasaran yang  lebih efektif dan dapat menarik perhatian pembeli disebabkan keyakinan daripada posting anda.

                             GERAK KERJA 

Hanya perlukan komitmen dari anda untuk buat posting online ( Facebook, Instagram, Whatsapp,dll). Lakukan kerja sekurang-kurangnya 2-3 jam sehari. 

                         POTENSI PENDAPATAN 

Tiada had, Rm 2000 - 5000 sebulan ( yang penting rajin ), Intensif fees, melancong 2 kali setahun.



                                   BANTUAN 

Web promosi percuma, bimbingan dari komuniti usahawan internet, bimbingan dari pakar-pakar produk. Mentor adalah ibu yang bergelar jutawan.

4. Apakah kelebihan perniagaan ini ?

Perniagaan ini adalah berdasarkan produk edaran Sahajidah Hai O Marketing ( SHOM ) sebagai platform bisnes. Rm 50.00 adalah yuran pendaftaran sebagai agen SHOM bagi membolehkan anda mendapat keistimewaan sebagai agen.


5. Antara kelebihan menjadikan Rakan kongsi /
    Ahli / Agent adalah :


* Beli produk dengan harga ahli.


* Dapat untung runcit atas jualan ( 10% - 20% )


Contoh :

   

Hai O Chlorella
Harga Pelanggan(CP): Rm 69.60
Harga Pengedar(DP): Rm 58.00
Untung runcit: Rm 11.60
Keuntungan: 20%

            

Jika anda mempunyai 20 pelanggan membeli Hai O Chlorella dalam sebulan. Keuntungan runcit agregat anda ialah RM 11.6p x 20 = Rm 232.00


* Bonus Prestasi ( 3% - 41%)


Bonus prestasi merupakan bonus pencapaian kumpulan, kenaikan pangkat berdasarkan jualan timbunan hasil kumpulan (TAPV)



Jadual Bonus Prestasi :



PANGKAT                        TAPV     BONUS (%)
Crownd Diamond Manager CDM 2,000,00041%
Double Diamond Manager DDM720,00036%
Diamond Sales Manager DSM  180,00031%
Senior Sales Manager SSM60,00026%
Salaes Manager SM 20,00021%
Pengedar D612,000 18%
Pengedar D5  6,000 15%
Pengedar D44,500 12%
Pengedar D33,000 9%
Pengedar D2 1,500 6%
Pengedar D1100 3%

* Tabung Kereta (3%)


Untuk meninggikan imej & mutu kehidupan ahli, Sahajidah Hai O Marketing membentukkan tabung kereta kepada ahli. Asalkan anda berkelayakan, anda boleh memilih sebuah kereta idaman yang mewah untuk kegunaan sendiri. Semua kosnya ditanggung oleh Sahajidah Hai O Marketing.


* Bonus Projek Wawasan


Syarikat akan memperuntukkan 5% dari jumlah jualan BV setiap bulan sebagai bonus projek wawasan kepada semua pengedar mengikut syarat - syarat yang ditetapkan oleh Sahajidah Hai O Marketing.


Nak Jana income juta - juta tak susah, ubah mindset, diri sendiri, kehendak & impian. In Shaa Allah termakbul.

#SHOM
#PerniagaanOnlinePalingLaris
#PerniagaanSeluruhMalaysia
#MalaysiaBruneiSingapuraIndonesia


Liyana Anuar 013-3066945

FB : Liyana Anuar

IG: liyana_anuar1986








Bagaimana Cara Nak Daftar Sebagai Ahli Sahajidah Hai-O Marketing

Bagaimana Cara Nak Daftar Sebagai Ahli
 Sahajidah Hai-O Marketing 

SHOM

(Sahajidah Hai-O Marketing)





Pernah nampak lambang ini?

Pasti ada yang pernah nampak. Yela, syarikat Sahajidah Hai-O Marketing ini dah berada di pasaran hampir 25 tahun di Malaysia dan lebih 40 tahun di pasaran global.




Sekarang ni daftar ahli dapat FREE Sebotol Marine Essence Body Wash berharga RM35.80 Banyaknya JIMAT, RM11.20 tau.

Berbaloi !

Selama 25 tahun ini macam-macam pencapaian yang telah diperolehi oleh syarikat. Yana mengenali Hai-O pada tahun 2006 lagi melalui produk BioAura (Penapis Air).

Sejak kenal dengan Hai-O Yana  dah dengar macam-macam cerita mengenai Hai-O. Sama ada cerita yang baik atau sebaliknya. Namun cerita yang kurang enak lebih cepat tersebar. Itu perkara biasa kan? Tapi Yana tak percaya 100% cerita-cerita tu. Sekadar ambil tau jerr.

Permulaan Yana join sebagai ahli shom Yana beli sabun magic eziclean dengan kakak Yana. Actually mentor Yana adalah kakak Yana sendiri. Kakak Yana tinggal di Terengganu. Kakak ajak join sekali jadi ahli. Sambil guna sabun eziclean sambil dapat bonus katanya.
Akhirnya yana mulakan bisnes Hai-O ni setelah berbincang dengan suami. Alhamdulillah dia tak menentang tapi sentiasa bagi semangat. Itu kelebihan yang yana  ada.

 Yana pun ok je la dan Yana terus daftar. Mentor pada kakak terus whatsapp yana.  Add facebokk beliau dan dari situ la yana mula mencebur kan diri dalam dunia perniagaan. Sebelum ni yana pernah je berniaga secara online jual kasut, handbeg dan baju tapi semua tak bertahan lama mungkin sebab tak ada tunjuk ajar main langgar tiang je. Jadinye terkubur terus la perniagaan online yana tu. 

Bila dah bertentang mata dengan kak yani dah diajar dari A sampai Z baru la faham gerak kerja yang perlu kita buat dan kak yani berkongsi pengalaman macam mana boleh berjaya dalam bisnes Hai-O ni hingga ke tahap tertinggi. Dah faham yana cuba buat satu persatu dan hasilnya alhamdulillah. Betul la kita ni kene rajin bertanya supaya kita tidak sesat jalan.  Yana rasa teruja sangat dengan segala pencapaian yang beliau dah dapat. Setiap hari mesti nak tengok facebook dia, stalk facebook ,Instagram & blog die TIRUVASI apa yang mentor ajarkan confirm  kita akan dapat hasil nya. 






Memang sebenarnya yana sentiasa berusaha untuk cari pendapatan tambahan memandangkan sekarang ni memang cari duit lebih tu dah jadi perkara wajib. Lagi - lagi yana banyak komitmen dan 2 orang anak dan of course la kos hidup makin tinggi.Gaji memang ada, tapi cukup-cukup je.


Time ni nak g cod


Sebenarnya nak mulakan bisnes Hai-O ni senang sangat. Mula-mula kita register sebagai ahli RM47 je. Kita akan dibekalkan dengan Sales Kit sebagai panduan kepada pengedar. Tapi sekarang kena download sendiri kat website Sahajidah Hai O Marketing . Maklum la semuanya dihujung jari jerr sekarang. Adanya sales kit ni lebih mudah kita tahu tentang syarikat, produk dan marketing, baru senang nak bisnes.



Sahajidah Hai-O Marketing ada macam-macam pilihan produk 



Produk :

1) Kecantikan

2) Kesihatan

3) Penjagaan Diri

4) Penjagaan rumah

5) Lain-lain

Tugas kita just promote je, tambahan sekarang ni dah mudah sangat dengan pelbagai medium yang ada, lebih-lebih lagi secara online. Facebook, Instagram, Twitter, Youtube or Blog. Tak perlu dah gi ketuk pintu rumah orang lagi. Lebih mudah nak berniaga terutama bagi yang bekerja macam Miss Lien. Tak perlu fikir nak set up kedai, pekerja, bil api or bil air.




Buat bisnes part time tapi income sama or lebih dari kerja full time. Just buat dari rumah je. Tujuan utama Yana niat buat bisnes ni untuk jihad ekonomi bagi diri sendiri, keluarga dan agama. Yana nak bantu wanita - wanita diluar sana yang nak transform diri dan kewangan menjadi lebih baik.

Sebenarnya ramai yang pandang negatif bila sebut pasal bisnes Sahajidah Hai-O Marketing ni. Kena keluar modal besar la, barang tak boleh jual la, berhutang dengan bank la.





 Actually, pada Yana perkara tu terjadi atas sebab diri kita sendiri. kita terbiasa dengan kerja makan gaji, kita tak biasa dengan bisnes. Tapi dalam bisnes ni kita ada pemimpin dan mentor yang boleh membantu dan menarik tangan ke atas tanpa ada apa-apa bayaran, FREE OF CHARGE ! Sepatutnya kita gunakan peluang ini sebaiknya. Dalam apa jua bidang kita perlu ada ilmu, mentor dan bertindak supaya impian kita itu tercapai.

Namun sebenarnya, bisnes Sahajidah Hai-O Marketing ini mudah sangat.

1) Register ahli RM47

2) Promote produk secara online/offline

3) Buat pembelian dari pesanan pelanggan

4) Tak perlu nak simpan stok

5) Boleh dapat untung runcit dan bonus

6) Ada timbunan mata/pembelian

Kenal dulu bisnes Sahajidah Hai-O Marketing ni macam mana. Jangan terus prejudge tanpa mengetahui macam mana perjalanan bisnes yang sebenarnya.

Tak kenal maka tak cinta.

 Nak tau betapa menariknya bisnes bersama Sahajidah Hai-O Marketing ini dengan cara Miss Lien melakukannya???


I will share with you

YES!!!

Just
email: liyanaanuar@yahoo.com.my

013-3066945

FB : Liyana Anuar
IG : liyana_anuar1986

#BisnesHujungJari
#KelebihanPeluangPerniagaan
#MudahnyaBisnesOnline
#BisnesSuriRumah


The Infinence Shoes


The Hilda Series By SHOM































Liyana Anuar 013-3066945

FB : Liyana Anuar

IG: liyana_anuar1986



Koleksi Shawl By Rizman Ruzaini























Liyana Anuar 013-3066945

FB : Liyana Anuar

IG: liyana_anuar1986

Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Body Scrub (Scrub Garam Buluh)



Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Body Scrub
 (Scrub Garam Buluh)












Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah skrub mandian dalam penjagaan diri Marine Essence. Scrub mandian ini sangat sesuai digunakan 1-2 kali seminggu untuk menjadikan kulit lebih cerah, tona kulit lebih sekata dan menanggalkan sel-sel kulit mati.
Marine Essence Nourishing Body Scrub ini juga adalah salah satu tips untuk wanita-wanita (even lelaki pun boleh) yang selalu sibuk dengan kerja seharian dan tiada masa untuk memanjakan diri di spa. Trust me, bila you all guna scrub mandian ini, you all akan merasakan diri you all sedang berada di spa. Kulit you all akan dimanjai dengan bahan-bahan yang berkhasiat. You all akan keluar dari bilik mandi, dengan berasa sangat segar dan puas…:)
The best thing about Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah kerana ia tidak mengandungi chemical yang boleh merbahayakan kepada kulit. Hanya bahan-bahan semulajadi yang digunakan pada scrub mandian ini.

 Kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:

  • Sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif.
  • Mengurangkan masalah jeragat pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang consistent.
  • Memudarkan parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.
  • Mencerahkan bahagian celah badan yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.
  • Mengurangkan masalah selulit pada peha.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Mencerahkan dan merawat kulit terbakar (sunburn).
  • Menghilangkan masalah tumit kaki merekah. Tumit kaki akan menjadi lembih lembut dan tidak kering.
  • Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus pada kulit. Kulit lebih remaja untuk jangka masa yang lama.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah untuk mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.
Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:
  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil


  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.


Antara sebab kenapa perlu guna scrub badan ialah :- 

» Sangat sesuai untuk kulit badan yang tidak terlalu 
kering ,tidak terlalu berminyak ,kurang tidur & stress.

» Menghilangkan bau badan. 

» Mencerahkan kulit dengan cara membuang sel kulit mati. 

» Melembabkan kulit tanpa perlu menggunakan pelembab.

» Berfungsi untuk mendetox keseluruhan badan. 

» Melancarkan peredaran darah.


Liyana Anuar 013-3066945

FB: Liyana Anuar

IG: liyana_anuar1986