Min Cha

Monday, 20 November 2017

Rahsia Mudah Kurus Walau Anak Dah Lima


TIPS MAINTAIN SHAPE BADAN 
SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum wbt hye semua. 

Semenjak Miss Lien habis bersalin ni, Miss Lien suka sangat g jalan-jalan cari makan. Payahnya nak control. Hehee. 

Sambil tu suka seshopping, tak pon bercuti makan angin ✈ 

Tak kira mana Miss Lien pergi, mesti ada yang tegur. 

Tegur sebab terkejut "ooo dah ada anak ke. Bersusun pulak tu. Ingat sorang dua je." 

Diorang mesti tanya, macam mana badan boleh kurus dan shape canteks je??? #PelikKatanya 

Kawan sekerja Miss Lien pun selalu tanya soalan yang sama. 

Jadi disebabkan ramai bebeno yang request, maka dengan segan siu nya Miss Lien share kan la dengan uol, macam mana cara Miss Lien jaga badan. 

So kita share ye 

Let's check this out yeah : 

➤ keep breastfeed your baby ( bagi yang menyusu bayi la ) 

➤ make sure badan dlm keadaan yang suam-suam panas. means jangan terdedah pada suhu yang terlalu sejuk. Nak mudah cerita, telan aje jamu paling viral abad ini iaitu Herba diraja, MAHARANI. Kompem sihat dan kuat luar dalam. 

➤ Pakai bengkung or corset yang paling senang nak dapatkan balik shape badan. RAHSIA UTAMA SAYA TU TAU!! NAK Tau apa dia? Piyem tepi ye. 

➤ Sarung stokin pada kaki. Kalau boleh yang tebal. Bertambah juga pahala jaga aurat kaki. 

➤ Jaga pemakanan. Jangan makan yang berminyak. Makan tu pulak bawa-bawa bertenang sikit. Makan dalam jumlah yang sikit. Segenggam nasi je sekali makan. 

➤ Bertungku jangan tinggai. Tapi kalau dah tak dan sangat, meh Miss Lien share cara mudah yang boleh ganti proses bertungku ni. 

➤ Elakkan duduk dalam bilik yang ber aircond 

➤ Pantang dari bersama dengan suami sat. Bawa bertenang kejap ye. 

➤ Berurut dan bertangas tu WAJIB *Untuk sesiapa yang tengah berpantang lepas besalin tu, boleh la cuba tips yang Miss Lien share ni. 

 In shaa Allah 
KOMPEM MUDAH 
slim balik macam anak dara tau




Jangan malu dan segan tau. 
Wassap Yana 0133066945.
Jom kita sama-sama cantik persis anak dara. 

Yana akan bantu anda.

No comments:

Post a Comment