Monday 23 July 2018

Kelebihan Peluang Perniagaan
Satu peluang perniagaan yang menawarkan ganjaran untuk memotivasikan individu.

Pelan Pemasaran Sahajidah Hai-O MarketingPeluang perniagaan Sahajidah Hai-O adalah terbuka kepada semua lapisan masyarakat dengan risiko yang rendah dan kos permulaan yang rendah.

Ia membantu anda membina perniagaan sendiri melalui penjualan produk dan penajaan. Pengedar baru kemudiannya akan menjual produk dan menawarkan peluang perniagaan ini kepada orang lain. Dengan perkhidmatan yang berkualiti tinggi, sudah tentu perhubungan jangka masa panjang dapat dijaminkan.

Oleh itu, dengan menyampaikan ilmu pemasaran dan penjualan anda kepada ahli kumpulan, anda bukan sahaja membina rangkaian perniagaan sendiri, malah membantu orang lain membina rangkaian perniagaan mereka.

Intisari peluang pendapatan bagi pelan perniagaan Sahajidah Hai-O Marketing adalah penjualan produk yang berkualiti dan perkhidmatan yang ditawarkan serta penajaan. Sedangkan perniagaan anda berkembang, pulangan turut akan bertambah. Dalam pelan perniagaan Sahajidah Hai-O, tiada ganjaran yang akan diberi kepada individu yang hanya menaja orang lain semata-mata.


=============================================

SOALAN - SOALAN LAZIM 

1. Apakah yang dimaksudkan dengan Peluang 
    Perniagaan ?


Peluang perniagaan merupakan sebuah platform perniagaan yang menjalankan aktiviti penjualan produk-produk seperti:

1. Produk Kesihatan Diri
2. Produk Kecantikkan
3. Produk Penjagaan Rumah
4. Produk Penjagaan Kenderaan 
5. Pelbagai produk lain lagi


2. Apakah yang disediakan untuk anda dalam 
   perniagaan ini ?

Perniagaan ini menyediakan Ilmu, Mentor dan Sistem kepada ahli baru dan ahli lama. Setiap ahli perniagaan yang baru akan dibimbing oleh mentor tentang bagaimana cara marketing yang berkesan dan sebagainya. Setiap ahli baru akan diberikan Coaching Online Marketing sehingga Expert. Perniagaan yang mengamalkan konsep : 
"Bisnes secara berjemaah" iaitu buat sama-sama, menang sama-sama, kaya sama-sama.


3. Apakah yang anda perlu ketahui tentang
    perniagaan ini ?

                                PRODUK 

Clinical tasted, International Certified, Halal dari Jakim dan testimoni dari beribu pengguna. Mengenali setiap produk dengan lebih mendalam akan lebih memudahkan anda membuat pemasaran yang  lebih efektif dan dapat menarik perhatian pembeli disebabkan keyakinan daripada posting anda.

                             GERAK KERJA 

Hanya perlukan komitmen dari anda untuk buat posting online ( Facebook, Instagram, Whatsapp,dll). Lakukan kerja sekurang-kurangnya 2-3 jam sehari. 

                         POTENSI PENDAPATAN 

Tiada had, Rm 2000 - 5000 sebulan ( yang penting rajin ), Intensif fees, melancong 2 kali setahun.                                   BANTUAN 

Web promosi percuma, bimbingan dari komuniti usahawan internet, bimbingan dari pakar-pakar produk. Mentor adalah ibu yang bergelar jutawan.

4. Apakah kelebihan perniagaan ini ?

Perniagaan ini adalah berdasarkan produk edaran Sahajidah Hai O Marketing ( SHOM ) sebagai platform bisnes. Rm 50.00 adalah yuran pendaftaran sebagai agen SHOM bagi membolehkan anda mendapat keistimewaan sebagai agen.


5. Antara kelebihan menjadikan Rakan kongsi /
    Ahli / Agent adalah :


* Beli produk dengan harga ahli.


* Dapat untung runcit atas jualan ( 10% - 20% )


Contoh :

   

Hai O Chlorella
Harga Pelanggan(CP): Rm 69.60
Harga Pengedar(DP): Rm 58.00
Untung runcit: Rm 11.60
Keuntungan: 20%

            

Jika anda mempunyai 20 pelanggan membeli Hai O Chlorella dalam sebulan. Keuntungan runcit agregat anda ialah RM 11.6p x 20 = Rm 232.00


* Bonus Prestasi ( 3% - 41%)


Bonus prestasi merupakan bonus pencapaian kumpulan, kenaikan pangkat berdasarkan jualan timbunan hasil kumpulan (TAPV)Jadual Bonus Prestasi :PANGKAT                        TAPV     BONUS (%)
Crownd Diamond Manager CDM 2,000,00041%
Double Diamond Manager DDM720,00036%
Diamond Sales Manager DSM  180,00031%
Senior Sales Manager SSM60,00026%
Salaes Manager SM 20,00021%
Pengedar D612,000 18%
Pengedar D5  6,000 15%
Pengedar D44,500 12%
Pengedar D33,000 9%
Pengedar D2 1,500 6%
Pengedar D1100 3%

* Tabung Kereta (3%)


Untuk meninggikan imej & mutu kehidupan ahli, Sahajidah Hai O Marketing membentukkan tabung kereta kepada ahli. Asalkan anda berkelayakan, anda boleh memilih sebuah kereta idaman yang mewah untuk kegunaan sendiri. Semua kosnya ditanggung oleh Sahajidah Hai O Marketing.


* Bonus Projek Wawasan


Syarikat akan memperuntukkan 5% dari jumlah jualan BV setiap bulan sebagai bonus projek wawasan kepada semua pengedar mengikut syarat - syarat yang ditetapkan oleh Sahajidah Hai O Marketing.


Nak Jana income juta - juta tak susah, ubah mindset, diri sendiri, kehendak & impian. In Shaa Allah termakbul.

#SHOM
#PerniagaanOnlinePalingLaris
#PerniagaanSeluruhMalaysia
#MalaysiaBruneiSingapuraIndonesia


Liyana Anuar 013-3066945

FB : Liyana Anuar

IG: liyana_anuar1986
No comments:

Post a Comment